Algemeen

De Hildebrand is een scoutinggroep uit Haarlem – schalkwijk. Als we niet in ons clubhuis te vinden zijn, zeilen we op de Molenplas, of spelen we in het Engelandpark of Park Oosterspaarn. Bezoek ons op Scouting Hildebrand Haarlem – Zuid Schalkwijkerweg 37B, 2034JG in Haarlem.

Wat we bieden

Bijna iedere zaterdag draaien er 3 speltakken, de bevers (5 tot en met 7 jaar oud), de welpen ( 7 tot en met 10) en de verkenners (10 tot en met 15). Zij doen allerlei activiteiten van zeilen tot levend stratego, en van knutselen tot pannenkoeken bakken op een waxinelichtje. Klik op de speltak voor meer informatie over draaitijden, kampen, contributie, activiteiten en benodigdheden. Op vrijdagavond komen de wilde vaart en loodsen naar de Hildebrand. Zij doen hun zelf verzonnen programma’s van 20.00 tot en met 22.00 en drinken daarna gezamenlijk een drankje.

Wat scouting Hildebrand biedt

Scouting Hildebrand Historie

In het voorjaar van 1967 vroeg de toenmalige Stichting Jeugdwerk Haarlem aan de heren Aalders, van der Pelt, Pekelaer, Swaan en Zwart een padvindersvereniging op te richten in Haarlem-Schalkwijk. Het begon allemaal in een garage. Via omzwervingen in Vijfhuizen en oa. de Montesorristraat zitten we sinds 1982 in ons eigen clubhuis.

Het leuke van de historie bij de Hildebrand is dat de geschiedenis nog steeds bij de groep rondloopt. Veel van degene die nu leiding zijn of in het bestuur zitten, zijn ooit als jeugdlid bij de groep gekomen. En ook zij die na een lange periode niet meer actief zijn, komen zo nu en dan nog een drankje drinken om bij te praten.

Lees de meer over de Hildebrand Historie

Scouting Haarlem / Scouting Nederland

Vanuit de regio worden door Scouting Haarlem diverse activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan zwemwedstrijden, roeiwedstrijden en zeilwedstrijden. Als groep maken wij veel gebruik van de middelen en activiteiten van zowel scouting Haarlem als Scouting Nederland. Zo maken we gebruik van de trainingen die aan leiding worden gegeven in het regiogebouw. Scouting Nederland biedt daarnaast allerlei handvatten om leuke programma’s te maken en je als groep goed te organiseren. We proberen daar op een kritische manier ons voordeel mee te doen. We zijn echter niet een hele traditionele groep. We dragen een uniform (capuchontrui of polo), hebben een opening en sluiting op draaidagen en draaien in het scouting Nederland thema. We zijn wel vaak in het park of bos te vinden, maar we doen veel meer dan enkel hutten bouwen en pionieren. Bij de Hildebrand vinden dat het vooral leuk moet zijn.

Lees meer over Scouting Nederland en scouting Haarlem

Leiding en bestuur

Het leidingteam bij de Hildebrand is jong, divers en ervaren. Het grootste gedeelte van leiding is vroeger zelf ook jeugdlid geweest.

Bekijk het huidige leidingteam en bestuur

Ouders van jeugdleden

Ouders van jeugdleden zijn tot niets verplicht, maar veel ouders vinden het leuk om af en toe helpen. Dit kan bijvoorbeeld door ons te helpen met een activiteit van de kluslijst. Dit kan afzonderlijk, maar gezelliger is het om te komen naar een van de klusdagen (zie agenda).

Lees meer over ouders van jeugdleden

Vragen?

Op de Frequently Asked Questions pagina, behandelen de meest voorkomende vragen. Maar je kunt natuurlijk ook een e-mail sturen via ons contactformulier, of de vraag aan de leiding stellen.