Ouders van jeugdleden

Betrokkenheid
Kader en bestuur van Scouting Hildebrand hechten waarde aan betrokkenheid en inbreng van ouders bij het reilen en zeilen van Scouting Hildebrand. Ouders ervaren dat vaak ook zo. Na een ouderbezoek van leiding en ouders volgt regelmatig bezoek van ouders aan ons clubhuis en onderling contact. Maar voelt u zich niet verplicht. U bent altijd van harte welkom!

Extra betrokkenheid
Daarnaast wordt ook wel beroep op ouders gedaan. Vaak gaat het dan alleen om eens te rijden naar een kampplaats. Als u zelf meer wilt doen voor de Hildebrand, kan dat door uw diensten aan te bieden aan het kader of het bestuur. Dat kan op vele gebieden: administratie, communicatie, vervoer, techniek, onderhoud, instructie….. noem maar op! Raadpleeg t Telefoongijpje voor hun telefoonnummer en bel hen op! Of komt u tijdens opkomsttijden naar het clubhuis en spreek hen aan! Als ouder wordt u ook uitgenodigd voor de jaarlijkse Hildebranddag met veel spektakel. Met de koop van een lootje tijdens de jaarlijkse kienavond maakt u kans op een flinke prijs en steunt u de Hildebrand.
Als ouder kunt u de Hildebrand ook extra financieel steunen. Dat kan door meer contributie te betalen dan voor de speltakken is vastgesteld.
U kunt ook donateur worden!

Informatie van ouders aan leiding
Bij Scouting Hildebrand voelt de leiding zich verantwoordelijk voor de jeugdleden. Dat betekent dat de leiding ook iets over hen moet weten. De leiding stelt enig contact met u daarom op prijs. Het ouderbezoek, een bezoek aan het clubhuis of telefonisch contact draagt daar aan bij.

Kleding en uitrusting
Kleding bij kou, hitte en regen. Bij Scouting is uw kind veel buiten. Natuurlijk wordt er al naar gelang de leeftijd en weerstand rekening gehouden met ernstige kou of regenval. Maar, Scouts laten zich er niet door afschrikken! Kleding tegen kou of regen moet wel voor handen zijn; een paar stevige schoenen, een extra dikke trui en een goed regenpak zijn gewoon een must.

Warm en droog
Bij de zeeverkenners, Wilde vaart en Loodsen gaan leden het water op. Scouting Hildebrand heeft voldoende zwemvesten voor iedereen. Voor de rest moeten de leden zelf zorgdragen. Hieronder valt warme kleding. De speltakken varen ook in het vroege voorjaar en het late najaar nog uit. ‘s Zomers kan het ‘s avonds ook nog vaak fris zijn. Uiteraard is een goed zeil- of regenpak tegen regen- en spatwater onontbeerlijk.

Oog voor veiligheid op het water
Op het water zijn rubberlaarzen veiligheidshalve absoluut uit den boze. Rubberlaarzen lopen bij een eventuele val in het water direct vol, waarna zwemmen erg lastig wordt. Een paar goede bootschoenen of gympen zijn het meest handig.

Goed uitgerust op kamp
Bij Scouting gaan kinderen op kamp. Dit gebeurt bij warm, maar soms ook bij koud weer! Op kamp is voldoende kleding van belang, rekening houdend met wisselende weersomstandigheden. Zorg ook voor voldoende stevige schoenen. Een goede slaapzak en een luchtbed of matje (geen stretchers of matrassen!) zijn een must. Een waterdichte weekendtas is handig om alles in te pakken. Geen Scout gaat op kamp zonder bord, mok, bestek en theedoek. Dit alles kan voorzien worden van de naam van het kind, het liefst met watervaste stift. Voor vragen over de benodigdheden tijdens kamp, kunt u natuurlijk terecht bij de speltakleiding.