Wat scouting Hildebrand biedt

Wat scouting Hildebrand biedt
Scouting Hildebrand biedt jongeren vanaf 5 tot 23 jaar een gevarieerd spelaanbod. Door onze unieke locatie aan het Spaarne, vlakbij de Molenplas en diversen parken, kunnen wij een gevarieerd spelaanbod aanbieden op het water en op het land.

Het spelprogramma van de leeftijdgroepen onder 8 jaar, de Bevers zijn voornamelijk toegespitst op activiteiten op het land. Het spelprogramma van de leeftijdsgroepen vanaf 8 jaar, de Waterwelpen, de Zeeverkenners, Wilde vaart en de Loodsen zijn toegespitst op activiteiten op en rond het water.

Scouting Hildebrand telt rond de vijftien speltakleiding. De Bevers, de Waterwelpen en de Zeeverkenners worden geleid door de speltakleiding. De Wilde vaart wordt begeleid door de Wilde vaartbegeleiding. De Loodsen worden geadviseerd door de Stamadviseur. De groei naar zelfstandigheid en de sociale ontwikkeling van de kinderen staat bij Scouting Hildebrand centraal, zonder dat dit ten koste gaat gezelligheid en verantwoordelijkheid voor elkaar.

Het lidmaatschap van de Hildebrand verplicht niemand om er altijd te zijn. Maar, de Hildebrand houdt er bij het programma rekening mee dat elk lid er is. Iedereen kan wel eens een keertje niet, maar laat het dus wel even weten aan de leiding, want anders wordt er op je gerekend!