Zeeverkenners

Zeeverkenners (11 t/m 15 jaar)
Op zaterdagmiddag komen de Zeeverkenners (In de zomer van 11.45 tot 16.00 uur, in de winter van 13.00 tot 16.00 uur) bij elkaar. De verkennersgroep bestaat uit ongeveer 30 jongens en meisjes tussen de 11 en 15*.

Wat doen de Zeeverkenners?
Bekijk de beschrijving bij de foto’s.

Bak
De groep van 30 is ingedeeld in aparte groepjes van 4 tot 8 verkenners. Zo’n groep noemen we een bak. Maar eigenlijk is het simpelweg een groepje waar je veel mee samen doet. Je zit bij elkaar in de boot en slaapt bij elkaar in de tent op kamp.

*14 en 15 jarigen
Het laatste jaar van de verkenners kom je in een aparte groep binnen de verkenners. Je krijgt nog wel de begeleiding van de leiding, maar je hebt veel meer vrijheid in het bedenken van je eigen programma en activiteiten.

Kamp
Vier keer per jaar gaan de verkenners op kamp. Het scoutingjaar begint met een herfstkamp. Dit is een weekend met de boot weg. Op het winterkamp gaan we een weekend naar een clubhuis van een andere groep. Het lentekamp organiseer je helemaal zelf met je bak. We gaan dan met z’n allen naar kampeerterrein het Naaldenveld. Daar zorg je voor je eigen tent, eten en programma. (Natuurlijk helpen we je wel een klein beetje op weg). Het scoutingjaar sluiten we af met zomerkamp, de eerste week van de basisschoolvakantie. We gaan dan 8 of 9 dagen weg, met de boot.

Zeilles CWO 3
Wie het leuk vindt, kan bij ons leren zeilen. Door op zaterdag mee te zeilen zul je vanzelf leren omgaan met een boot. Wie echt goed wilt leren zeilen kan eventueel ook zeilles krijgen. Als je deze les afsluit door succesvol een theorie- en praktijkexamen af te leggen, krijg je het internationaal erkende CWO 3. Met dat diploma bewijs dat je echt goed kunt zullen, en kun je overal een boot huren.

Uniform 
De zeeverkenners dragen de blauwe Hildebrand polo en de blauwe Hildebrand zeeverkennerstrui. Daarbij dragen alle leden de Mac Donaldgroepsdas.

Kosten lidmaatschap
De actuele kosten m.b.t. het lidmaatschap kunt u hier vinden (wijzigingen voorbehouden)